[24/11, 13:56] +98 902 759 0238: [24/11, 13:56] +98 902 759 0238: [24/11, 13:56] +98 902 759 0238:

تابلو برق صنعتی چیست؟

 تابلوی برق در حقیقت یک محفظه می باشد که تجهیزات الکتریکی را در بر می گیرد و به طور کلی به دستگاه و سیستمی که برای تبدیل، کنترل و محافظت از مدارها و تجهیزات الکتریکی استفاده می شود تابلو برق صنعتی گفته می شود و کلیدها و قطعات کنترلی و حفاظتی و لوازم نمایشگر روی آن نصب می‌شوند. البته تابلو ها می توانند در برگیرنده تجهیزات پنیوماتیک نیز باشند مانند شیر های برقی ، کمپرسور و  ….

 
دستور کار یا وظیفه یک تابلوی برق عبارت است از:
کنترل دستی یا اتوماتیک یک فرآیند صنعتی
 
توزیع برق بین تجهیزات
 
اصلاح ضریب توان
 
مراحل ساخت یک تابلو برق
مراحل ساخت یک تابلو برق شامل مراحل جوشکاری، رنگ کاری، مونتاژ بدنه و اسکلت داخلی تابلو برق و مونتاژ الکتریکی است. برای ساخت تابلو برق ها مراحلی وجود دارد که باید آن ها را به ترتیب انجام داد تا بتوان تابلو برق مناسب و استاندارد را برای انواع کاربرد آن، با توجه به حساسیت آن ها تولید کرد.
 
بخش جوشکاری و فلز:
همه ورق ها با ضخامت های مختلف وارد بخش خم و برش می گردد، سپس با توجه به قطعات مورد نیاز؛ پانچ، خم کاری و مته کاری می شود؛ و بعد از طی این مراحل به مرحله جوشکاری وارد می شود و قطعات آماده شده، پس از متصل شدن، آماده فرز کاری و طی آخرین مرحله در بخش جوشکاری می می شود.
 
رنگ کاری:
بعد از طی کلیه مراحل جوشکاری وارد مرحله بعد یعنی رنگ کاری تابلو ها با کیفیت های مختلف می شویم. در این مرحله، از رنگ های ساده و چرمی استفاده می گردد. رنگ های چرمی برای محیط های بسته و رنگ های ساده برای محیط های باز مورد استفاده قرار می گیرند. در این مرحله عمل پاشش رنگ با دستگاه هایی که دارای ولتاژ های متغیر است صورت می پذیرد و پس از کامل شدن پاشش، قطعات نیمه خشک داخل کوره قرار گرفته و در درجه 180 در بازه زمانی 20 دقیقه حرارت دیده و رنگ کاری به پایان می رسد.
 
مونتاژ بدنه و اسکلت داخلی تابلو برق:
حال در این مرحله به تکمیل کردن بدنه تابلو و و مونتاژ آن می رسیم. پس از مونتاژ کامل تابلو در همین مرحله تابلو برق آماده بارگیری و نصب تجهیزات الکترونیک می باشد.
 
مونتاژ الکتریکی:
پس از مونتاژ کامل بدنه واسکلت تابلو، تابلو برق آماده بارگیری و نصب تجهیزات الکترونیک از قبیل : فیوز، کلید، کنتاکتور، رله، پریز، فتوسل، لامپ و شینه ها روی اسکلت داخلی تابلو می باشد. پس از نصب کلیه تجهیزات الکتریکی مورد نیاز تابلو، در مرحله آخر تکنسین، برق مدار و نحوه صحیح قرار گرفتن تجهیزات را مورد بررسی قرار می دهد و پس از تایید آن، تابلوها جهت ارایه به بازار یا مکان مورد نظر مهیا می گردد.
 
نکات قابل توجه در طراحی تابلوهای برق
جريان مصرفي تابلو باید در حدود %۲۰ اضافه جريان داشته باشد.
جریان لحظه ای مصرف کننده ها موتوری یک ملاک مهم در زمان انتخاب تجهیزات است.
قدرت تحمل اتصال كوتاه يا پايداري تابلو در برابر جريان اتصال كوتاه لحاظ شود.
درجه حرارت طراحي تابلو بر اساس استاندارد و طراحي سازنده تابلو در انتخاب باسبارهاي اصلي و انشعابي و همچنين در نظر گرفتن كليدها مؤثر مي باشد.
لحاظ اقدامات ایمنی در برابر حفاظت تابلو در برابر در برابر نفوذ جامدات و مایعات
نحوه دسترسي به كليدهاي اصلي و خروجي با توجه به مشخصات فني و نيازهاي بهره بردار تعيين مي گردد که معمولاٌ از رنج آمپري بالاتر از ۴۰۰۰A ، شمش ها بصورت ورودي از بالا در نظر گرفته مي شود.
دسترسي به تابلو با توجه به مشخصات فني ، نحوه آرايش پست و فضاي در نظر گرفته شده، مشخص مي گردد و به دو نوع دسترسي از جلو و دسترسي از پشت، تقسيم مي گردد. عمده تفاوت هاي تابلوهاي دسترسي از پشت و جلو در عرض و عمق تابلو و نحوه دسترسي به محفظه ترمينال مي باشد.

نظرات

ثبت نظر

کلیه حقوق این سایت متعلق به برقکاری می باشد